Yksityinen päiväkoti Kajaanissa

Päiväkoti Sinilintu

Lämmintä ja välittävää hoitoa lapsellesi Sinilinnussa

Päiväkoti Sinilintu on 28-paikkainen yksityinen päiväkoti, joka toiminut Kajaanissa vuodesta 2012 lähtien. Me tarjoamme 2–7-vuotiaalle lapselle turvallisen kodinomaisen paikan, jossa hän osallistuu ohjattuun toimintaan ja saa opetusta oman ikätasonsa ja kehityksensä mukaisesti.

Olemme avoinna klo 7-16.30.

Toimimme viihtyisissä tiloissa osoitteessa Kylmänkatu 10. Kerrostalon alakerran tilat on remontoitu täysin vuonna 2012 ja pihalla on tilaa lasten leikeille ja peleille. Liikumme aktiivisesti myös lähialueen puistoissa, liikuntapaikoissa sekä metsässä. Kylmänkatu kympissä ei ole lainkaan kylmä, vaan kaikesta toiminnastamme huokuu lämpö ja välittäminen. Sinilinnussa vierailee usein myös eläinystäviä. Nämä karvaiset kaverit ovat aina kovin odotettuja.

Meillä toteutetaan esiopetusta aina silloin kun ryhmä täyttää kaupungin vaatiman esiopetusryhmän lapsimäärän. Esiopetusta toteutetaan monipuolisesti erilaisissa ympäristöissä. Vietämme yhdessä mukavia hetkiä oppimisen merkeissä.

Haluatko kuulla lisää Sinilinnun arjesta? Ota yhteyttä.

Toimintamme painopisteet

Meidän toimintaamme ohjaa ajatus: arki on lapselle arvokasta. Meillä opitaan kunnioittamaan toisia ja toimimaan yhdessä kaikkien kanssa. Sinilinnussa elellään kuin isossa kodissa, aikuiset ja lapset toinen toistaan arvostaen. Lapsi saa meillä oikeasti hyvää hoitoa.

Meille musiikki ja liikunta ovat osa ihan jokaista päivää: laulamme, leikimme laululeikkejä, liikumme ohjatusti tai vapaasti omalla pihalla ja lähialueen puistoissa ja metsissä. Otamme yhdessä juoksuaskeleita ja nautimme aktiivisesta touhuilusta. Liikkuvista lapsista kasvaa liikkuvia ja hyvinvoivia aikuisia.

Päiväkoti Sinilinnun aikuiset

Päiväkodin työntekijät ovat idearikkaita ja aktiivisia alansa ammattilaisia, joita on helppo lähestyä. Meillä panostetaan kodinomaiseen tunnelmaan ja tarjotaan lapselle syli, kun on sille tarve. Meillä työskentelee 5–6 kasvatusvastuullista aikuista sekä satunnaisesti alan opiskelijoita.

Päivät Sinilinnussa

Päiväkotipäivät alkavat osalla lapsistamme jo klo 7, kun aamuisin avaamme ovet. Aamupalalle käymme n. klo 8, jonka jälkeen meillä ulkoillaan ja leikitään lounasaikaan asti. Lounas nautitaan klo 11.30 ja sen jälkeen pienemmät lapset käyvät päivälevolle. Isommatkin kaipaavat päivänlepoa, mutta jos ei enää nukuta kuunnellaan satu ja siirrytään sitten tekemään hiljaisia juttuja aikuisten kanssa.

Välipalan (klo 14) jälkeen on taas aika leikin ja ulkoilun, joka vaihtelevasti on ohjattua tai vapaata. Sinilinnun ovet sulkeutuvat klo 16.30, jolloin kaikki lapset ovat lähteneet omiin koteihinsa palatakseen seuraavana arkipäivänä taas yhteisiin touhuihin.

Hae hoitopaikkaa Sinilinnusta

Hoitopaikkaa voi hakea soittamalla meille. Jos paikat ovat täynnä, pääsette jonoon. Kun paikka varmistuu, haetaan kaupungilta palveluseteliä, jonka myötä hoitomaksu Sinilinnussa on samansuuruinen, kuin kaupungin omissa päiväkodeissa.

Hae varhaiskasvatuksen palveluseteliä Kajaanin kaupungin sivuilla. Kohdasta ”Varhaiskasvatuksen eAsiointi” löydät palvelusetelihakemuksen yksityisiin varhaiskasvatuspaikkoihin.

Yhteystiedot

Päiväkoti Sinilintu Oy

Kylmänkatu 10
87500 KAJAANI
pksinilintu@pksinilintu.fi

Päiväkodin johtaja
Muistilista Sinilinnun lasten huoltajille
  • Seuraathan aktiivisesti vanhempien Whatsapp-ryhmää, jossa informoimme etukäteen tulevista tapahtumista, retkistä ja muista muistettavista asioista.
  • Muistathan merkitä lapsen nimen tai nimikirjaimet vaatteisiin, tossuihin, kenkiin ym. omiin tavaroihin.
  • Ilmoitathan lapsenne lomat ja vapaapäivät hyvissä ajoin, jotta voimme suunnitella päiväkotimme toimintaa, sekä tilata ruokahuollosta oikean määrän ruokaa.
  • Ilmoitathan, jos lapsenne hakee poikkeuksellisesti joku muu kuin kotiväki.
  • Muistathan, että lapsi tuodaan tai haetaan päiväkodista niin, että henkilökunta on tietoinen asiasta.
  • Ethän koskaan tuo kuumeista, tarttuvaa tautia sairastavaa tai muuten sairasta lasta päiväkotiin.
  • Huolehdithan itse kuravaatteiden pesusta kura-aikoina.