Uutiset

TIEDOTE

 

Tarkennus päiväkotiin tulemisesta terveenä ja oireettomana 14.5.2020 alkaen

 

Allergia-aika on jälleen menossa. Samaan aikaan on edellytyksenä kouluun tuleminen ainoastaan terveenä ja oireettomana. 

Ohjeistusta tarkennetaan seuraavasti:

 

Akuutin virusperäisen nuhan ja allergiaoireilun kohdalla ei ole keinoa niiden erottamiseksi. Siksi tehdään koronatesti, jolla suljetaan pois taudin mahdollisuus. 

 

Jos kyseessä on aikuinen tai lapsi, jolla on akuutteja hengitystieoireita, ohjataan hänet koronatestiin. Hän odottelee testin tuloksia kotona. Jos testitulos on negatiivinen, päiväkotiin voi mennä, kun on terve ja oireeton.

Jos on kyse lapsesta tai työntekijästä, jolla on ollut aikaisemminkin allergiaoireita ja oireet alkavat akuuttina mutta ovat aiemman kaltaiset, suljetaan koronainfektio testaamalla pois ja käytetään allergialääkitystä, jotta henkilö on oireeton ja hän voi palata päiväkotiin.

Jos työntekijällä tai oppilaalla on pitkäaikaisia hengitystieoireita allergiasta johtuen eikä oireissa ole äkillistä pahenemista, ei koronatestiä tarvitse tehdä vaan tehostaa allergialääkitystä siten, että oireet loppuvat ja henkilö voi palata päiväkotiin. Epäselvästä syystä johtuva pitkittynyt hengitystieoireisto pitää selvittää terveydenhuollossa.

Jos oireet jatkuvat huolimatta lääkityksen lisäämisestä, lapsen huoltajaa ohjataan viemään lapsi lääkäriin, ja päiväkodin työntekijä työkyvyn arviointiin.

Epäselvissä hengitystieoireissa noudatetaan varovaisuusperiaatetta ja suljetaan testaamalla koronainfektion mahdollisuus pois.

 

Kajaanissa 13.5.2020

 

Olli-Pekka Koukkari                                                    Sirpa Kemppainen

pandemiapäällikkö, vs. hallintoylilääkäri                    varhaiskasvatuksen johtaja  • Tekij: Maarit
  • Luotu: 14.05.2020, 13:30